Terminal Bas selatan (TBS)

Published February 1, 2013 by mamalolapapabobo

Terminal Bas selatan

Semalam alkisah nye first time lah nie ma g TBS nie… Nak hanta anak sedara my hubby balik Johor. As the name shows that TERMINAL BAS SELATAN so, almaklum semua bas yg berhenti disini adalah bas2 dari selatan. hah contoh2 tempat yg bas dr lokasi berikut :

1. Johor bahru
2. Singapore
3. Melaka
4. Yong peng

Dan lain2 lagi lah yang belah2 selatan.. tapi ape yg menarik minat ma… is it is very highly accommodate…

***The website of TBS can accomadate you with everything from bus schedule, bus tiket, online ticket booking for every company that based thier bas there, you also can check wheather the bas has arrived or been delayed or else just by one click.This is the web site : TBS

*** The Terminal it self…. its like KLIA.. heeheheh i always been to stesen Jalan Reko only.. so ma jadi perak aka jakun sebentar.. it was very nice.. all facilities is there… They have shop that sells everything from food to cloth , also they bring the PEKAN RABU from Kedah to there.. hehhehe  ok lah x de lah setanding KLIA tp ala KL Central lah…
**Okeh nak cite pasal nak beli tiket.. so this is the counter :


Nampak x papan tanda jenama bas yg ade kat atas tu, example TRansnasianal, Sri Maju, Mayang Sari n lain2 lagi.. so i thought u beratur mcm biase lah nak beli trans beratur kat trans.. hehheh so ma pun g beratur dekat trans ngan anak sedara yg x reti juga. haahah panjang lak tu.. sampai turn kami… rupe2 nye.. semua kaunter tiket disitu dan di centralized kan.. means x kisah kaunter mana pun u boleh beli tiket2 mana bas u nak as long as the ticket is still available.Haahhaha Agak terasa mcm org yg x bijak. heheeheehhe so mcm tu lah. Lain kali just pegi cek kat papan besar departure nye bahagian select the bus you want go to anay kaunter.. thas it.. mudah sgt… n sgt bgs n effisian.. yg x effisian nye kos kite x tahu. heheehe ke aku sorang jew yg tak tau.. bikin malu jew..


** Facilitice lain memang tiptop. kedai2 makan available.. dunkin donuts, KFC, nasi kandar , kopitiam n lain2 lagi…toilet semua okeh.. parking berbayar yea.. tiga ringgit… heheheh

So i give 5 * kat TBS tp still i think kenapa x ramai org. heheehhe sebab ke selatan x ramai? cube buat ke pantai timur kalau. hahhahhah faham2 lah…

Sgt kemas…. see….

So thats it just something to share…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: