Carpal Tunnel Syndrom ketika Hamil

Published February 18, 2013 by mamalolapapabobo

Carpal Tunnel Syndrom semasa hamil

Seram jew kan tengok tajuk die.. so far masuk week 30 of pragnency nie… i get this sakit2 n kebas pada tgn.. at one time nak genggam pun payah.. nape yea?

sian hubby kejut die mlm2 suh picit2 kan n urut.. kadang2 sampai tertido die bile tgh urut. hheheeh tq syg..

So after doing some researched and google2 nie i found that maybe i dah terkene sindrom CARPAL TUNNEL kot..

hehehhe after bace blog Dr Zubaidi maka it came to my sense that i am a programmer and do play with computer so2 a lot. huhuhuhu bace lah artikel tu ade juga cara nak atasi skit…

part yang agak lege bile Dr Zubaidi ckp usally it goes a way after giving birth nanti.. Allhamdullilah.. x leh bayang mcm mn lah ma nak keje kalau tgn sakit mcm nie.. tp gigih juga nak taip this artikel.. just to share..

jum have a glace this syndrom :

Nama : Carpal Tunnel Syndrome
Penjelasan : Ia sering berlaku kepada pekerja yang mengunakan pergerakan tangan yg berulang2 seperti eksekutif pemprosesan data, programmer komputer dan perkerja kilang bahagian produksi. (aku ade dlm kelompok ni)
Ia juga boleh berlaku pada wanita hamilpada pertengahan usia kehamilan. Ini kerana pertambahan berat badan. Selalu bg wanita hamil melibatkan kedua2 belah tgn.
Atasi : mengunakan wrist braces agar kedudukan tgn dapat diselaraskan.. jumpe dokter dan dapatkan nasihat doktor selepas doktor mengesahkan tahap kesakitan anda.


jadi nye ma malam nie baru nak g jumpe doktor… hihihihi tp based on bukti kukuh i think i have this syndrom.. sgt2 sakot wo….. hihihih till again..

Mood : x sabar nak tunggu MY DEAR warehouse sale end of this month… anyway thanks so much buat mak mentua tersayang kerana menguruskan majlis lenggang perut and doa selamat ku pada raye cina yg lepas.. also to all my inlaws.. tq…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: